Project Waterwijk

Douwe Visser is werkzaam bij Youth for Christ Lelystad. Hij vertelt: ”Na een lange zoektocht naar een geschikte stage, kwam ik terecht bij Youth for Christ. Een half jaar eerder kreeg ik al een idee dat ik iets mocht ondernemen in de Waterwijk. Ik wist alleen nog niet hoe, wat en wanneer. Alles was totaal onbekend, maar ik voelde dat God tegen mij zei: ‘’Geloof in de Waterwijk, omdat ik het zal laten regenen en de bomen zullen opkomen en bloeien’’. Als ik eerlijk ben is dat inderdaad geloof, want ik zag en zie het soms zelf nog niet gebeuren. Dat betekent echter niets. God gelooft eerst en wij krijgen Zijn geloof als we geloven wat Hij zegt. In de Bijbel zegt Nathaniël tegen Fillipus, als hij hoort dat Jezus de Messias uit Nazareth komt: ‘Wat voor goeds kan er uit Nazareth komen?’’ Ik hoor en zie veel mensen om mij heen die ook zo’n houding hebben ten opzichte van de Waterwijk. God werkt graag met het kleine, het nietszeggende en alles waar de mens hun hoop al in heeft verloren. Aan het einde van de dag is het God die laat zien wat mogelijk is.

maar ik voelde dat God tegen mij zei: ‘’Geloof in de Waterwijk, omdat ik het zal laten regenen en de bomen zullen opkomen en bloeien’’.
Douwe Visser

In maart 2020 ben ik als stagiaire gestart bij Youth for Christ Lelystad. Ik begon in de Waterwijk. Het coronavirus was net van Italië overgewaaid naar Nederland. Nederland ging in de lockdown. Niet een goede tijd om als stagiaire te beginnen zou je zeggen?! Het tegendeel bleek waar te zijn. Samen met mijn begeleider gingen we op de fiets langs de huizen van de kinderen. We spraken de ouders en soms de kinderen. Ik leerde op die manier de wijk snel kennen! Ik herinner mij dat één van de ouders tijdens een huisbezoek tegen mij zei: ‘’Ik wist helemaal niet wie jullie waren, M’n kind zei wel met wie hij voetbalde, maar niet dat hij voetbalde met jongerenwerkers’’. Onze zichtbaarheid vergroten werd vervolgens ons doel. We besloten een spelotheek te starten. Elke week kwamen we aan met een fietsaanhanger vol met spellen. De kinderen kozen spellen uit om mee te spelen. Week aan week kwamen we de spellen ophalen en deelde we weer spellen uit. Ze mochten namelijk elke week een nieuw spel uitproberen. Mijn eerste ervaring was geweldig! Inmiddels ben ik aardig ingeburgerd in het team en in de wijk. Maar er valt zoveel meer te doen en te ontdekken. Ik ben sinds de zomer van 2021 klaar met mijn stage. Na de zomer ben ik doorgegaan op vrijwillige basis. En vanaf 1 december 2021 ben ik gestart met werken op basis van vriendenkring. Mijn werkzaamheden beslaan tot op heden; de Bijbelstudie met jongeren uit de wijk en de voetbalactiviteiten op de woensdagmiddag en avond. Daarnaast organiseren we dit jaar een sportweek. Ik investeer ook in individuele jongeren. Rond de zomer van 2022 is mijn streven om 16 uur te gaan werken. Dan zullen mijn werkzaamheden uitgebreid worden. Wat dat zal zijn is nog niet bekend. Als je mij wil sponsoren, dan kan dat via ‘doneer’ op deze pagina. Blijf op de hoogte doormiddel van mijn 4-jaarlijkse podcast ‘Project Waterwijk’. Te beluisteren op Spotify. Als je benieuwd bent naar mijn verhaal of je wil een keer praten over mijn werk dan kan je mij bereiken via douwe.visser@yfc.nl. Ik spreek je graag!”

Sponsor Douwe Visser