Meidenwerk

Meidenwerk

In de Waterwijk wonen ook veel meiden van verschillende afkomsten. De één kan thuis echt kind zijn, de ander kreeg al vroeg zorgtaken voor jongere broertjes of zusjes. Ook in emotionele ondersteuning vanuit de ouders zijn grote verschillen merkbaar. Het leven van een tienermeid is turbulent, er verandert veel. Als meidenwerker wil ik er voor hen zijn, hen echt zien voor wie ze zijn. Hen helpen hun talenten te ontdekken en ze te laten merken dat ze geliefd zijn zoals ze zijn. Eigenlijk wil ik als een soort grote zus met ze meelopen.

Dit doe ik onder andere door aanwezig te zijn bij de voetbalactiviteit op de woensdagmiddag. Langs de lijn is er tijd om te praten, hen persoonlijke aandacht te geven en er voor ze te zijn. Daarnaast is er ook ruimte voor plezier en helpen met serieuze taken zoals de pauzedrankjes voor de voetballers inschenken en snacks uitdelen.

 

 

 

Elke zaterdagochtend is er meidenclub!

Daarnaast organiseren we, samen met fantastische vrijwilligsters, een meidenclub voor meiden vanaf 10 jaar in de wijk. Bij de meidenclub PowerGirls werken we met de methodiek SuperWoman van Youth for Christ. Door middel van creatieve werkvormen en spelletjes gaan we aan de slag met allerlei thema’s. De meiden werken aan hun zelfbeeld, onderzoeken hoe ze zich op sociaal vlak bewegen, leren over hun lichaam en relaties èn ontdekken hun talenten. Dat zijn veel zaken om te behandelen, daarom hebben we elke zaterdagochtend een clubbijeenkomst – met uitzondering van de zaterdagen die in de schoolvakanties vallen of eraan grenzen. De club duurt van 11:00 uur tot 12:15 uur en vindt plaats in het gebouw van GBS De Helmstok aan de Volkerakstraat.

Ik deel meer over mijn werk als meidenwerker op mijn Instagram, @yfclelystad.ruth.

hier kun je meer zien van wat ik deel van mijn werk op instagram